Sfaturi pentru a conduce cat mai economic

George Buhnici are un articol interesant cu sfaturi pentru a conduce cat mai economic. Cu un singur aspect nu sunt de acord: sa pleci imediat ce pornesti motorul. Vara nu e problema, dar iarna cred eu ca trebuie sa astepti macar un minut inainte sa pleci de pe loc. E adevarat ca in mers motorul se incalzeste mai repede, dar… daca pleci imediat nu e deloc bine pentru el (pe termen lung). In zilele geroase uleiul din motor si cutie  este foarte vascos, iar mersul la relanti (oricum, sistemul electronic regleaza turatia la un nivel mai mare pentru ca motorul sa nu se opreasca) permite o lubrifiere mai buna si nu forteaza pompa de ulei atat de mult.

Va mai puteti delecta si cu sfaturi – tot pentru condus economic – de la Jeremy Clarkson, scrise usor in alta nota. De exemplu (pe langa chestiile “serioase”):

- Don’t buy a Toyota Prius

- When leaving the lights, accelerate smartly. Not like a bat out of hell. But don’t dawdle. Get the car into top gear as quickly as is reasonable. Fifth gear, remember, is no good at all.

Stiti ca Top Gear este emisiunea prezentata de Clarkson (“Get the car into top gear as quickly as is reasonable“), iar Fifth Gear este emisiunea concurenta, prezentata de Tiff Needell – fost coleg cu Clarkson la Top Gear (“Fifth gear, remember, is no good at all“) icon smile Sfaturi pentru a conduce cat mai economic

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.