Dacia Coupe? Se pare ca nu!

Dacia ne tine pe toti in priza zilele astea, inainte de Salonul Auto de la Geneva. Acum cateva saptamani au aparut o serie de poze (ma rog, detalii) pe care toata lumea (inclusiv eu) le-a asociat unui coupe. Coupe-concept, evident. Pana aici e ok, dar zilele trecute a aparut un element care clatina “teoria” asta. Dacia a inceput o campanie de teasing care costa in clipul de mai jos.

Sa incercam sa punem in ordine logica niste elemente:
1. Deci, s-a raspandit ideea ca Dacia va prezenta un coupe (concept), pe baza unor poze cu detalii, care nu dau deloc o imagine clara a ansamblului. Se observa insa ca exista doua usi.
2. So, in animatia din clipul video vedem o silueta, care nu are nici o treaba cu un coupe normal, fie el si concept, dar nici nu seamana deloc a SUV compact. Ceea ce arata Dacia acolo seamana mai degraba cu un break mai mare in cazul caruia se insista pe aspectul polivalent. Un break mai mare, mai inaltat, cu accent pe polivalenta ==>>monovolum. Asa e logic, mai ales ca exista deja Logan MCV, deci nu are rost inca un model break. Ar trebui sa fie vorba de un monovolum.
3. Toata lumea asteapta ca Dacia sa prezinte SUV-ul.

21e80b1147bc33d1e00e8f684b5c58c4141 300x219 Dacia Coupe? Se pare ca nu!Din elementele de mai sus rezulta ca, la Geneva, Dacia ar putea prezenta trei noutati. Un coupe, un monovolum si SUV-ul. E prea putin probabil. Discutam adineauri cu un prieten si am ajuns la concluzia, oarecum logica :), ca “monovolumul” din clipul video ar putea fi exact ceea ce noi am interpretat ca ar fi coupe-ul. Cum asa? Pai, in imaginea alaturata (care face parte din setul care a generat discutiile despre un posibil coupe) observam ca e vorba de doar doua usi, dar nu exista nici macar in celelalte poze vreuna care sa sugereze linia generala a unui coupe clasic, din punct de vedere al formei si proportiilor.

Eu cred ca Dacia va prezenta un concept monovolum, cu doar doua usi (Renault se pricepe la concepte de-astea, a mai prezentat asa ceva sub sigla proprie) si nu vom vedea un coupe asa cum ne asteptam noi.

Dupa aparitia pozelor cu asa-zisul coupe, s-a vehiculat numele de Duster pentru el. Nu cred deloc ca monovolumul-coupe ar putea avea acest nume. Duster este denumirea sub care era (este) cunoscut Aro 10 in Marea Britanie. Deci, daca e ca Renault sa foloseasca acest nume, o va face pentru SUV-ul Dacia, in nici un caz pentru un monovolum concept. Desi numele Duster n-ar face decat sa starneasca ironii la adresa masinii. Este posibil, de asemenea, sa vedem la Geneva doar un concept al SUV-ului si nu masina de serie. Nu pot sa cred ca nu a fost surprins in nici o poza acest SUV. Poate nu e gata pentru serie si inca se fac testele finale.

Well, cum suna logica asta? E logica? icon smile Dacia Coupe? Se pare ca nu!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.