AAA Auto se intoarce in Cehia si Slovacia

“AAA Auto Group a decis temporar retragerea de pe toate pietele straine si focusarea pe pietele din Cehia si Slovacia, atata timp cat dureaza criza economica. De asemenea, compania a inchis la sfarsitul anului 2008 si divizia de vanzari masini noi. Din cauza situatiei economice nefavorabile si a cererii slabe pentru masini, AAA Auto inchide temporar operatiunile in Ungaria”, potrivit companiei.

Sursa: Wall-Street

Eu am avut o singura experienta cu AAA Auto – acum 3 ani, cred – si nu mi-a mai trebuit alta. Auzisem tot felul de chestii, cum ca ar da kilometrajele inapoi la masinile cumparate de aici, cum ca ar incerca sa le ascunda defectele, etc. Ma rog, eram interesat atunci de un Citroen Xsara pe care-l vazusem pe site-ul lor si intr-o dimineata m-am dus acolo. Un showroom mare, cu cateva masini mai scumpe expuse si piesa de rezistenta (cred ca era de decor) – un Dodge Viper, primul model. Un baiat de acolo ma intreba de sanatate, ii spun ce masina ma intereseaza si ii zic ca as vrea sa aud si ce versiuni de credit ofera. Bun, ma conduce intr-un alt birou, la un consilier de credit, iau loc si … ma ia direct:

“Deci, va place masina? V-o doriti?”

Pauza. Nu stiam daca sa rad (asta era prima pornire) sau sa ma enervez (a doua pornire). Intrasem direct in showroom si el stia asta. De unde naiba sa stiu daca-mi place? Nici n-o vazusem!

“Pai nu stiu daca-mi place. N-am vazut-o”
Replica (geniala): “Ati vazut-o pe net” :))

Omul avusese probabil un training in care i-au invatat cum sa “inhate” clientul. Fiecare client sa plece de acolo cu o masina. Ba chiar convins ca-i place, macar pana iese cu ea din curte. Totusi, cred ca baiatul ala sarise cateva pasaje din textul pe care l-au invatat sa-l recite.
OK, trecem la urmatoarea faza. Un credit. Ii spun niste conditii, avans, bla-bla, aveam o adeverinta de venit. Butoneaza ceva – Se poate creditul! Perfect! Sau nu. Eu ma gandeam ca aici, logica ne spune ca eu trebuie sa vad totusi masina. Nop. Niste hartii au iesit repede la imprimanta si am fost invitat sa le semnez. M-am blocat timp de 2 secunde, si dupa aia m-am enervat.

“Cu tot respectul, ma luati drept prost?”

“Vreti sa cumpar o masina pe care n-am vazut-o?”

Balbaie ceva si cheama un alt baiat sa ma duca la masina. Imi pierise cheful si deja eram nervos, dar merg cu el la masina. Ne uitam, arata binisor. Ii cer cheile, vreau s-o pornesc. Nu se poate, trebuie s-o porneasca el. “hrhrhrhrhrhr”, nimic. Mai incearca, acelasi rezultat. Imi spune ca s-a descarcat bateria, pentru ca masina nu mai e pornita de cateva saptamani. Alta prosteala. Stiu cum face o masina a carei baterie nu mai are curent. Asta invartea bine, dar nu pornea. Alta era problema, i-am spus, dar o tinea pe-a lui. A chemat un mecanic cu o baterie mai mare, pe care s-o lege la bateria masinii. Va dati seama ca deja nu mai aveam nici o simpatie pentru Xsara aia si nici prin cap nu-mi trecea s-o mai iau, indiferent daca pornea sau nu. Si normal ca n-a pornit cu tot chinul aluia.

Nu mai vreti s-o luati?

M-a busit rasul, l-am salutat si-am plecat. La poarta, trei tigati coborati dintr-un Vectra intrebau paznicul unde erau A6-ele.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.