Dacia Duster si cam atat

10art11 150x84 Dacia Duster si cam atatIeri a fost prima zi de presa la Geneva, asa ca au aparut brusc o multime de noutati, mai mult sau mai putin interesante. Am stat in priza toata ziua icon smile Dacia Duster si cam atat Evident, cea mai mare curiozitate era fata de Dacia, care a reusit sa pastreze bine “secretul”. Pana luni, cand au hotarat sa prezinte informatiile oficiale despre conceptul Duster. Curios – au ales sa publice informatiile cu o zi inaintea primei zile de presa, cand eu cel putin, nu mai credeam ca o vor face si asteptam hotarat ora conferintei de presa de a doua zi, cand urma sa innebunesc site-ul de presa cu refresh-uri.

15art12 150x90 Dacia Duster si cam atatSo, pana la urma e vorba de putina dezamagire, dar si de o surpriza placuta. Dezamagire pentru ca nici la Geneva nu a fost prezentat SUV-ul. L-am asteptat si la Paris, in toamna anului trecut si nici urma de SUV. Ideea e ca acum chiar s-a speculat mult pe seama SUV-ului si toata lumea il astepta. Nici Dacia/Renault nu anunta cam cand va fi aratat, le convine, creste interesul. Probabil nu este gata. Cei de la Promotor au vazut saptamanile trecute, prin Arges, acel Logan suprainaltat, adica o caroserie de Logan montata pe platforma modificata (a SUV-ului). Cat inca se fac teste cu platforma sub o caroserie “straina”, ma gandesc ca mai au de lucru.

14art13 150x84 Dacia Duster si cam atatSurpriza placuta este Dacia Duster. Multi (inclusiv eu) se gandeau ca Duster este numele noului SUV, cu atat mai mult cu cat francezii au inregistrat pe lista de modele expuse, ceruta de organizatorii salonului de la Geneva, un concept cu numele ZEentry. Surpriza. Nu exista nici un concept ZEentry. Era doar un nume de “acoperire” pentru Duster, acesta fiind un crossover cu silueta de SUV. Care arata surprinzator de bine. Nu cred ca prefigureaza SUV-ul, dar e lucrat, sofisticat si chiar arata bine. Sunt ceatev elemente pe care nu le inteleg, chiar si in cazul unui concept, dar sunt si unele foarte interesante. Cum ar fi de exemplu scaunul soferului, izolat oarecum de celelelte prin faptul ca face corp comun cu cotiera/consola centrala. Nu stiu cat de practic ar fi in realitate, dar vizual arata bine.

Voua cum vi se pare Duster (au ales un nume chiar ciudat!!)? Se simte putina dezamagire pentru ca nu a fost prezentat SUV-ul?

1 Dacia Duster si cam atat

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.