Idei de vacanta – Nurburgring

Cum azi am ceva timp liber, am inceput sa ma gandesc la o destinatie de vacanta mai aparte. Una egoista icon smile Idei de vacanta   Nurburgring Si cum sunt fascinat (ca toti pasionatii de masini de altfel) de Nurburgring (unde n-am ajuns niciodata) am zis sa vedem niste costuri.

bmw nurburgring 150x110 Idei de vacanta   NurburgringSituatia suna cam asa: Cazarea pentru doua persoane, la o vila din zona este intre 40 si 80 euro/noapte.  Convenabil, mai ales ca e vorba de o zona frumoasa, in care sotia/prietena sa nu se plictiseasca prea rau.
Bun. Ideea e ca eu n-as merge acolo cu avionul. Cea mai indicata mi se pare masina. Nu e si cea mai comoda solutie, dar mie imi place sa conduc, asa ca prefer masina. Cum naiba sa ajung la Nurburgring si sa nu fac o tura cu masina mea pe cel mai misto circuit din lume?  Partea cu “cel mai” e relativa, dar e justificata de parerea majoritatii celor care cunosc circuitul.

Deci, pentru un hatch normal, cu motor mic, cum e al meu ar insemna cam 150 euro benzina. Doar dus. Cazarea – 3 nopti – ar insemna 180 euro (cu 60 euro/noapte – 2 persoane). Ajungem la 480 euro, drum dus-intors, cu cazare cu tot.

bmw m5 ring taxi 150x110 Idei de vacanta   NurburgringAcolo se pot face urmatoarele chestii. Un tur de circuit, ca pasager, intr-un “Ring-Taxi”, adica un BMW M5, care costa 185 euro, pentru maxim 3 persoane. Scump. Cam prea scump. Dar tentant mai ales ca turul e “at racing speeds”. Se merita daca esti cu 3 prieteni, pentru ca imparti costul si poti sa pui si un pariu de genul “care vomita primul” si ai sansa sa-ti recuperezi banii. Apoi, un tur de circuit cu masina personala, care costa – din cate imi dau seama din site-ul asta in limba germana – cam 23 de euro. 4 tururi, pentru ca pun pariu ca-i frustrant sa iei doar unul, costa 74 de euro.

So, cum suna pentru o (auto)vacanta icon smile Idei de vacanta   Nurburgring ?

bmw m5 ring taxi1 Idei de vacanta   Nurburgring

bmw seria 3 nurburgring Idei de vacanta   Nurburgring

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.