Mercedes SLS AMG – Preview oficial

sls1 150x100 Mercedes SLS AMG   Preview oficialNemtii s-au hotarat sa satisfaca putin curiozitatea din jurul noului lor bolid, model menit sa inlocuiasca actualul SLR McLaren. Noul supercar al celor de la Mercedes este dezvoltat de departamentul AMG. Germanii nu au fost foarte multumiti de colaborarea cu McLaren pentru SLR, asa ca atat Mercedes, cat si McLaren au hotarat sa dezvolte (fiecare) propriul model supersport.

Desi noul model al germanilor – numit SLS AMG – este inca in faza de testare, Mercedes a prezentat mai multe poze cu masina camuflata, pozele fiind facute tocmai in timpul testelor. Din pacate, nu exista nici o poza cu masina necamuflata, asa ca nu vedem detaliile de design. In schimb exista destule detalii tehnice, chiar daca cifrele sunt  provizorii.

sls2 150x94 Mercedes SLS AMG   Preview oficialNoul Mercedes SLS AMG are portiere “gullwing”, iar caroseria si platforma tehnica sunt din aluminiu, premiera – spun nemtii – pentru un model de-al lor. Motorul, un V8 de 6,3 litri cu aspiratie naturala este montat in spatele puntii fata si dezvolta 571 CP/6.800 rpm, cuplul maxim fiind de 650 Nm/4.750 rpm. Mercedes spune ca acceleratia 0 – 100 km/h se face in 3,8 secunde, iar viteza maxima este de 315 km/h. Cutia de viteze este una noua, cu dublu ambreiaj si 7 trepte, iar tractiunea este – evident – pe puntea spate. Mercedes se lauda cu noul SLS AMG si spune ca va avea un comportament rutier de invidiat, datorita repartitiei maselor pe punti (48% fata si 52% spate) si greutatii masinii (1.620 kg la gol), ceea ce face ca raportul masa/putere sa fie de 2,84 kg/CP.

Mercedes mai spune ca programul de teste se va incheia la sfarsitul acestui an, iar masina va fi prezentata oficial, cu specificatii exact, in primavara anului viitor.

sls3 150x99 Mercedes SLS AMG   Preview oficialPersonal… ma asteptam la mai mult de la masina asta. Are 571 CP, iar modelul pe care il inlocuieste, SLR McLaren livreaza in cea mai performanta versiune 650 CP, adica 79 CP in plus. Si nici macar nu este mai rapida decat SLR, ba chiar este cu 0,1 secunde mai lenta. Stiu, nu-i va simti nimeni la o accelerare, dar ca imagine nu da chiar bine. Si la viteza maxima se inregistreaza o regresie, pentru ca cei 315 km/h sunt mai putin decat 335 km/h, adica viteza maxima a lui SLR 722S.

sls4 Mercedes SLS AMG   Preview oficial

sls5 Mercedes SLS AMG   Preview oficial

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.