Revista Auto Mondial trece din print la online

Nu exista nici o confirmare oficiala (sau cel putin nu am gasit eu) a faptului ca revista Auto Mondial va aparea de acum incolo doar online, dar exista zvonuri. Dealtfel, ultimul numar al revistei este cel din “Iarna 2008-2009″, adica ceea ce trebuia sa fie numarul dublu decembrie-ianuarie. De atunci n-am mai gasit revista la standurile de presa si se pare ca nu a mai aparut. Ar fi a doua revista auto din Romania lovita din plin de criza financiara, dupa revista Quattroruote (din portofoliul Burda). Quattroruote s-a inchis de tot, macar Auto Mondial, una dintre cele mai vechi reviste auto de la noi, va trece la o versiune online.

Auto Mondial este detinuta de Auto Mondial Media si este revista la care mi-am inceput cariera in presa auto. Am lucrat acolo din 2002 pana in 2006, iar in timpul asta a fost o perioada in care se apropiase mult de Auto Motor si Sport, liderul la acel moment si cred ca si in prezent.

S-a spus demult ca piata publicatiilor de auto din Romania este suprasaturata. S-a ajuns aici pentru ca s-a putut, pentru ca in ultimii ani importatorii au vandut mult si si-au permis bugete de publicitate care sa “hraneasca” tot ce era pe piata. Acum situatia e cu totul alta si vor supravietui doar unii. Cei mai influenti si care au stiut sa se adapteze. Si cei ce-si permit sa-si acopere temporar pierderile in speranta ca vor veni si vremuri mai bune.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.