Show time – Formula 1 a inceput deja!

696383 150x99 Show time   Formula 1 a inceput deja!Well, azi a fost prima zi de teste libere (oficiale) si abia astept calificarile de maine dimineata (la 8:00) pentru cursa de la Melbourne (Australia). Stiu ca de fiecare data pana acum s-a anuntat cate un debut interesant, dar de data asta chiar pare sa fie unul.

Prima sesiune de teste a fost adjudecata de Nico Rosberg (Williams-Toyota) (!), urmat de Kazuki Nakajima (!!) to de la Williams. Al treilea a fost Raikkonen (Ferrari). Primii trei sunt foarte aproape ca timp, Raikkonen fiind la 0.063 secunde de Rosberg. Locul 4 este deja la peste jumatate de secunda de primul. Si da, pe locul 4 este Barrichello (Brawn GP). Super tari rezultatele echipei Brawn GP, in conditiile in care echipa asta practic exista de foarte putin timp (e fosta Honda, cumparata de Ross Brawn). Al doilea pilot Brawn GP (Jenson Button) s-a clasat pe 6. E foarte interesant de vazut cum se vor descurca in cursa.

Mercedes pare sa aiba probleme (nu cred ca joaca teatru) pentru ca Hamilton s-a clasat pe locul 16 in prima sesiune de teste, doar Kovalainen reusind sa fie in frunte, dar doar pe locul 5. Si BMW (care-mi plac, clar!) au dezamagit cu locurile 11 si 13.

A doua sesiune de teste arata mai rau pentru echipele care se anuntau favorite. Rosberg a pastrat primul loc, Barrichello si Button s-au clasat pe 2 si pe 5, Ferrari a ajuns pe locurile 10 si 11, iar Mercedes a cazut rau, pe  17 si 18.

Cred ca-i cel mai ciudat clasament de debut de sezon din ultimii ani, dar abia stept calificarile. Si apoi cursa. Si clar, imi propun sa ratez cat mai putine curse anul asta (poate niciuna). Si favoritii mei sunt, ca intotdeauna, Ferrari!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.