Pacaleli (auto) de 1 aprilie

Nu astept cu nerabdare ziua de 1 aprilie pentru a pune la cale nu stiu ce farsa si nici nu sunt neaparat innebunit sa marchez in nu stiu ce fel ziua asta, dar anul asta chiar mi-a placut. Mi-au placut cateva idei ale unor producatori care au venit cu niste asa-zise solutii care mai de care mai fanteziste. Am ales 3 dintre ele si le-am publicat pe Sotto. Unii cititori s-au prins, dar unii nu, asa ca am primit invitatia sa ma apuc de agricultura icon smile Pacaleli (auto) de 1 aprilie

kia aero soul 150x96 Pacaleli (auto) de 1 aprilieCea mai tare mi s-a parut ideea celor de la Kia, care au venit cu solutia absolut haioasa de a reduce consumul de combustibil prin folosirea vantului si a … frecarii. Adica atunci cand ai vant din spate se deschide o placa suplimentara (un fel de al doilea hayon) care actioneaza ca o vela si impinge masina, iar cand franezi, o alta placa coboara de sub spoilerul fata si… se freaca cu asfaltul :)) Si mai amuzanta a fost partea din comunicatul de presa in care se descrie situatia maximului de eficienta (consum aproape zero) – coborare, cu vant din spate.

hyundai papamobil 150x95 Pacaleli (auto) de 1 apriliePe locul doi (din punctul meu de vedere) au fost cei de la Hyundai, care au propus o noua masina papala (aka Papamobil) pe baza celui mai mic model din gama. Pe langa faptul ca nu-l vad pe papa cocosat intr-o masinuta a carei tapiterie este numita “holy sheet”, propulsata de un genial motor de 1,2 litri, ma intreb totusi ce-ar zice liderul religios daca Hyundai s-ar prezenta la Vatican cu un astfel de cadou.

seat ibiza aero tonto 150x105 Pacaleli (auto) de 1 aprilieSi Seat a avut o “inovatie” interesanta, dar foarte slaba din punct de vedere grafic. O elice cocotata pe plafonului unei Ibiza, cu rolul e a produce curent pentru sistemele electrice ale masinii. Spaniolii au fost insa haiosi prin botezarea sistemului Aero-Tonto, creatorul acestuia fiind inginerul Santos Inocentes icon smile Pacaleli (auto) de 1 aprilie

Pe langa “noutatile” de mai sus, celelalte site-uri auto de la noi au venit si cu idei originale, unii vizitatori cazand in plasa, desi “mirosea” bine a farsa. De exemplu, Automarket a aratat “versiunea de serie a Daciei Duster“, dupa ce oamenii de acolo au prelucrat o poza a conceptului. Comentariile au fost inchise la acest articol (desi ar fi fost interesant de vazut). Tare e ca stirea fost preluata de alte site-uri din afara si luata putin de buna. Cel putin cei de la WorldCarFans nu s-au prins ca este vorba de o farsa, dar macar au dubii in privinta pozei pe care o descriu ca fiind “a bad photoshop job” :))

Promotor a insistat tot pe Dacia Duster, conceptul fiind (chipurile) cumparat de un roman, pentru ca dupa cateva ore sa fie scos la vanzare. A fost cam prea evident, mergea ceva mai subtil.

Acum, gata, s-a terminat si revenim la lucrurile serioase. Cum ar fi noile X5 M si X6 M, pe care ar trebui sa le vedem sambata.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.