Noul Opel Astra

261058artmic 150x96 Noul Opel AstraOpel a prezentat primele poze cu noua compacta Astra. Putin poze de exterior si nici una de interior. Masina mi-a placut din prima. Designul este foarte… curat. Imi da foarte coerent senzatia ca e o masina cu pretentii. Nu premium, dar cu suficient de multa prestanta incat sa puna probleme mari – zic eu – cam tuturor celorlalte compacte de la noi. Mai e o chestie care vad ca merge bine. Opel reuseste sa iasa bine din inchistarea unui design prea rigid pe care o vedem la nemti. VW nu prea, cu exceptia lui Scirocco. Noua Astra arata mai bine decat Golf-ul, dupa mine, dar nu pot face deocamdata comparatia cu noul Megane, care arata si el excelent. Trebe vazute “pe viu”.
In rest, cam aceeasi gama de motorizari, plus unele de la Insignia, plus un nou motor din curentul “downsizing” – un 1,4 litri turbo, pe benzina, cu 140 CP. Acesta inlocuieste (foarte) vechiul motor de 1,8 litri, aspirat.

Cum trece timpul icon smile Noul Opel Astra pozele de mai jos sunt facute la lansarea generatiei (inca) actuale, in 2004, la Saint Tropez.

dscn9995 Noul Opel Astra

dscn9965 Noul Opel Astra

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.