Revizie Kia pro cee’d

Ieri am facut revizia de 15.000 km la procee’d-ul din dotare (benzina, 1,4 litri, 109 CP) meu si chiar am ramas placut impresionat. Si de costuri, dar si de felul cum si-au facut treaba oamenii din service.
Am fost la IMG (International Motor Group) pe Soseaua Giurgiului, in Jilava. Programare pentru ora 8,30.. am ajuns la 8,40. Masina a intrat imediat. As fi preferat sa stau langa ei, sa vad ce fac la masina, dar nu se poate. Au o sala de asteptare de unde vezi atelierul de mecanica si ii poti supraveghea de acolo. Atelierul curat, oamenii cu salopete curate, amabili…. poate ca incet-incet nesimtirea din service-urile romanesti incepe sa dispara.
Toata treaba a durat cam o ora si un sfert (atat a si fost facturat) si mi-au inlocuit: uleiul, filtrul de ulei, filtrul de aer si filtrul de polen. Pretul mi se pare de bun simt avand in vedere ca procee’d-ul este o masina destul de ieftina.

Am platit asa:
Filtru de aer – 83 RON
Filtru polen – 76 RON
Ulei SynPower 5W30/208L (3,3 litri) – 155,10 RON
Filtru ulei – 25 RON
Manopera (1,1 ore) – 91,98 RON
TOTAL: 431,08 RON

In afara de astea au reglat frana de mana, au repozitionat o rozeta de la scaunul din dreapta care iesise putin si au completat (putin) antigelul din vas.
Au pus masina si pe tester, pentru ca de cateva ori am ramas fara servodirectie (cam de 4 ori in 10 luni). Mi-au zis ca le-a semnalat o eroare pe care n-au mai avut-o in service lor, ceva de genul “Torque Steering Fault”. Au sters-o si au zis ca daca se mai repeta sa ma duc iar. Pana acum s-a intamplat atata de rar, incat am zis ca nu merita asteptarea. Plus ca daca se repeta, trebuie sa inlocuiasca coloana de directie cu totul, din cauza motorasului de servo si n-am chef sa-mi desfaca masina, decat daca chiar incepe sa deranjeze problema.

Acu am (iar) aer conditionat. Nu ca s-ar fi stricat, dar filtrul de polen era atat de imbacsit, incat ventilatorul nu mai avea debit. Trebuia sa fie aproape de maxim ca sa simt o briza. Acum il tin la prima treapta si parca e prea puternic fluxul de aer icon smile Revizie Kia pro ceed Am hotarat ca intre revizii (la interval de 7.500 km) sa schimb filtrul de polen si filtrul de aer. Doar de placerea de a da niste bani in plus, nu pentru ca Bucurestiul ar fi plin de praf.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.