Spectacol penibil cu Miki Alexandrescu

Duminica dupa-amiaza, in timpul cursei de Formula 1 de la Barcelona, eternul comentator (de n-ar mai fi!) Miki Alexandrescu a ajuns la apogeul nesimtirii.
Omul este contestat de multi ani pentru modul in care comenteaza, total anapoda, cu discutii stupide care se nimeresc exact peste momentele interesante ale curselor, confuzii pe care un pasionat nu le-ar face desi este in fata televizorului, iar Miki la fata locului si tot asa. Alexandrescu este pur si simplu obositor si ajunge sa irite, sa enerveze de-a dreptul prin comentariile sale. Si totusi ramane atat de bine infipt in postul lui, incat mai toti astia care suntem pasionati de Formula 1 am lasat-o balta cu criticile la adresa lui. Injuram, incercam sa-i ignoram vocea si sa ne bucuram de curse.
Dar Miki se pare ca a trecut la alt nivel. Duminica a fost invitat sa comenteze, in studio, Mihai Marinescu, pilot roman care incearca sa obtina rezultate in World Series by Renault. Un tanar care avea multe de spus despre cursele de monoposturi. Doar ca nu i s-a dat sansa s-o faca. Miki Alexandrescu l-a luat in primire cu atacuri evidente, de o nesimtire incredibila. Efectiv stia mai multe despre curse decat Marinescu, stia mai bine ce decizii trebuie sa ia Marinescu si i-a reprosat (!) cateva alegeri. Autoritar si “de sus”.

Miki impresarul
Se stie ca Miki, profitand de faptul ca oamenii din Formula 1 s-au obisnuit sa-i vada mutra la curse, vrea sa fie impresar de tineri piloti ramani (stim toti celebrul inceput, din toate transmisiile “Sa vorbim si despre tinerii nostri piloti…”). Nu stiu ce o fi facut Marinescu, unde si cand a luat o decizie impotriva directiei trasate de Miki, dar sa-l aduci intr-o transmisie in direct pentru a-l ataca in felul asta e total deplasat. Pana la urma noi toti acoperim gaurile de milioane de euro din bugetul TVR si am pretentia sa nu aud asemenea razboaie personale in timpul unei curse de Formula 1.

Antecedente
Miki nu e la primul episod de acest gen. Anul trecut, la o cursa sau o sesiune de calificare (nu mai stiu exact) s-a contrat virulent cu Victor Bonifaciu. Miki incepuse cu “Sa vorbim si despre tinerii nostri piloti”, iar Bonifaciu nu l-a lasat. Alexandrescu a insistat, Bonifaciu la fel si a iesit un moment penibil care mi-a provocat scarba. Chiar nimeni de la TVR nu se sesizeaza cu privire la ce debiteaza pe post, in direct, omul asta?? Chiar nu exista in Romania un om mai capabil sa comenteze coerent si profesionist cursele le Formula 1?

Mircea Mester, de la Automarket, are un limbaj si mai virulent. Si are dreptate. Alexandrescu trebuie sa dispara din transmisiile curselor de Formula 1. Sa-si vada de impresariat, de imprumutat bani lui Bernie, de discutii cu Schumacher, dar sa ne lase sa urmarim cu placere cursele.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.