Bugatti Galibier – Cea mai cea masina din lume

Titlul nu e pus la misto, chiar asa zic cei de la Bugatti despre noul lor concept 16 C Galibier. Ma rog, concept, dar eu sunt sigur ca-l vor anunta de serie in destul de scurt timp. Arata spectaculos, e lucrat manual din fibra de carbon si aluminiu (aripile si portierele), dar nu-mi place spatele. Este prea simplu, prea rotunjit. Iar 8 (!!!) tevi de esapament.. sunt deja prea multe.

1art44 Bugatti Galibier   Cea mai cea masina din lume

Bugatti Galibier

Are acelasi motor W16 de 8 litri de pe Veyron, dar – surpriza – poate functiona cu biocombustibil (etanol). De ce? Nu-mi dau seama. Sper ca nu vor avea tupeul sa zica ca-i ecologic icon smile Bugatti Galibier   Cea mai cea masina din lume Oricum, partea buna este ca, datorita etanolului, e posibil sa vedem (la TV evident!) mai mult de 1.001 CP. Nu lipseste tractiunea integrala fara de care masina ar fi un prajitor de pneuri.

2art55 Bugatti Galibier   Cea mai cea masina din lume

Bugatti Galibier

Nu stiu cum va fi privit un model de-asta, dupa Veyron. Sedan cu 4 usi, dupa o masina supersport (supersport de linie dreapta, adica un fel de dragster), pentru ca Veyron se zice ca-i pe la ultimele exemplare din alea 300. Mie mi se pare ca puteau iesi cu ceva mai bun de-atat.

3art66 Bugatti Galibier   Cea mai cea masina din lume

Bugatti Galibier

4art77 Bugatti Galibier   Cea mai cea masina din lume

Bugatti Galibier

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.