Cea mai ampla rechemare in service pentru Toyota si Lexus in SUA

Toyota are o problema destul de mare in SUA, niponii fiind nevoiti sa gestioneze o rechemare de proportii pentru 3,8 milioane de masini Toyota si Lexus, produse intre anii 2004 si 2009. Problema consta in faptul ca tapiteria podelei poate bloca pedala de acceleratie, ceea ce poate duce la situatii periculoase si chiar accidente. Toyota recomanda posesorilor de masini vizate de aceasta rechemare sa indeparteze imediat  zona de mocheta de langa pedala de acceleratie si sa se prezinte cu masina la service pentru remedierea problemei.

In situatia in care acceleratia se blocheaza, soferii trebuie sa incerce deblocarea pedalei, iar daca nu reusesc trebuie sa franeze si sa decupleze transmisia (aducand schimbatorul in punctul “mort)”. Este recomandata oprirea motorului, care se poate face in cazul masinilor cu buton Stop/Start prin apasarea butonului timp de 3 secunde.

Chicago Tribune spune ca, in urma cu aproximativ o luna, 4 oameni au murit intr-un accident cu un Lexus ES350, se pare din cauza acestei probleme.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.