De ce ai vrea sa conduci o masina gigant?

Imi plac masinile americane. In special alea clasice, din anii 50-60-70. Mari, uriase chiar, foarte confortabile si ingrozitor de instabile, lucrate prost. Au un farmec aparte. Ma fascineaza si pana acum n-am avut ocazia sa conduc una. Pentru ca as vrea sa o conduc in America, pe drumurile alea foarte late si foarte drepte, ascultand Beach Boys in apus de soare. Cliseu tipic de film american vechi, dar daca n-am ajuns niciodata in America, de unde altundeva sa ma inspir?

Imi plac si pick-up-urile, pe care le asociez inevitabil cu muzica country (stiu ca e cacofonie in pronuntie, dar nu stiu cum altfel sa spun). Dar as stabili si niste limite. As vrea sa conduc un F 150, cel mai popular pick-up din America (la un moment dat cred ca era si cea mai vanduta masina de acolo), dar ma intreb ce rost are un Super Duty din seria F. Este absolut imensa! Ingrozitor de mare! Ei ii spun “truck” si cam asta si este. Un camion, aproape. 5,8 metri lungime, 2,5 latime.. Nu-i inteleg rostul. Motoare pe benzina (6,2 litri) si turbodiesel (6,7 litri) pentru o masina de vreo 3 tone pe care s-o folosesti la ce? Ford zice ca are nu stiu ce capacitati de incarcare si tractare. Mari de tot. Dar ce ai putea tracta cu ea? Titanicul?!

Ford F Series Super Duty De ce ai vrea sa conduci o masina gigant?

Marea majoritate a celor care le cumpara, o fac din inertie, din obisnuita, pentru o utilizare normala. Le plac pick-up-urile si atat. Nu le vor incarca niciodata la capacitatea maxima trecuta in fisa tehnica. Atunci care este rostul acestor monstri?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.