De ce ne trebuie sosele bune?!

“Sigur că nu sunt grozave (şosele – n.red.). Dar pot să vă spun că, în mod normal, 70 la sută din turism se face cu avionul. Oamenii vin cu avionul, sunt preluaţi cu autocare, duşi acolo unde e programul”.

Asta zice mister president, care este de parere ca teoria conform careia n-avem turisti straini din cauza drumurilor proaste si a serviciilor la fel de proaste este “un cliseu”.

Sigur ca da! Cum de nu ne-am dat seama mai devreme? Drumurile noastre pline de gropi, autostrazile construite cu viteza melcului adormit, serviciile in bataie de joc, aglomeratia, cocalarismul etc. n-au absolut nici o legatura cu reticenta turistilor straini de a vizita o tara frumoasa doar datorita peisajelor. Ei vin cu avionul, li se pune o banderola pe ochi sa nu vada tiganii burtosi gata sa le ia jumatate din bani pentru o calatorie cu taxiul pana in centru, sunt urcati in autocare si deportati in nu stiu ce peisaj mirific. Unde – evident – vor fi iar legati la ochi sa nu vada muntii de gunoaie lasati de romanii ospitalieri care au verificat inainte daca e bun de vizitat locul respectiv.

Micile detalii suparatoare vor fi insa uitate instant de turistii straini, bucurosi ca au scapat de pietrele la rinichi pe drumurile patriei si extaziati ca au scapat cu viata dupa depasirile la limita facute de romanii (ospitalieri) obisnuiti sa traiasca viata la limita. Sa tot vii in Romania.

Pe de o parte inteleg. Viata e chiar altfel pe bancheta din spate a unui S-Klasse, cu coloana oficiala si politisti care iti elibereaza drumul.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.