Incepand cu 2020 toti vom cumpara masini Volvo!

Pentru ca vor fi cele mai sigure masini din lume. Asa zic suedezii, care afirma chiar ca nimeni nu va mai muri si nimeni nu va mai fi ranit intr-o masina Volvo, incepand cu anul 2020. O afirmatie mare, fara acoperire, spusa doar de dragul de a atrage atentia.

Volvo Incepand cu 2020 toti vom cumpara masini Volvo!

Ii admir pe cei de la Volvo pentru ce au facut si pentru ceea ce fac in domeniul sigurantei, dar nu vii cu astfel de afirmatii aberante. Ei motiveaza printr-un set de masuri, coerente de altfel, dar care nu tin cont de faptul ca nu masinile produc accidente, ci oamenii de la volanul lor. Iar printre oameni vor fi intotdeauna iresponsabili care vor invinge si sistemele de siguranta, oricat de automate ar fi ele, dar si instinctul de conservare. Atata vreme cat omul controleaza masina, vor exista accidente. Si atata vreme cat pe aceeasi sosea circula si camioane, nimeni nu va fi complet protejat intr-o masina.

PS: O alta aberatie recenta, gen “look at me!” apartine celor de la Reva, o mica companie specializata in productia de masini electrice. Inainte de debutul Salonului Auto de la Frankfurt, Reva a emis un comunicat in care spunea ca va prezenta o masina electrica, cu sistem de incarcare wireless a bateriilor. Super!! S-a gasit solutia pentru a scapa de autonomia redusa a masinilor electrice?! Nu chiar.

“Revolutionarul” sistem este o gaselnita care nu aduce nici un avantaj real. Si nici vorba de incarcare wireless. Este vorba de o baterie de acumulatori separata de cea principala, cu rol de rezerva, la care soferul nu are in nici un fel acces. In momentul in care soferul ramane in pana prostului cu minunata lui Reva, da un telefon/SMS unui centru special creat de Reva, iar de acolo se trimite un semnal prin care se activeaza energia din bateria de rezerva. In felul acesta soferul mai poate conduce cativa kilometri, pana ajunge intr-un loc unde poate incarca bateriile principale. Daca ajunge.

So, mai bine prezinti ce ai realizat pana in prezent si la ce lucrezi pentru viitor. Fara cuvinte mari. Pentru ca, altfel, un american nebun va da in judecata Volvo in 2020, pentru ca el a intrat intr-un camion cu Volvo-ul lui, dupa ce a adormit la volan si apoi a ajuns paralizat la spital. Si suedezii ii promisesera – in urma cu 10 ani – ca asa ceva este imposibil.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.