“Intelepciune” americana – Cu Bentley-ul la programul “Rabla”

Americanii au un fel haios de a fi originali. Nimeni nu va intelege ce a fost in mintea unui american cand acesta a predat vechitura – un Bentley Continental R din ’97 –  la programul Rabla american (numit la ei – Cash for Clunkers). Omul a considerat probabil ca face o buna afacere cand a predat o masina de lux, al carei pret de vanzare (noua) a fost de aproape 300.000 de dolari, pentru doar 4.000 de dolari in contul unei masini noi.

Bentley Continental R Intelepciune americana   Cu Bentley ul la programul Rabla

Normal ca membrii fan-club-urilor Bentley si Rolls au ramas siderati si probabil isi doresc cu disperare sa-l cunoasca pe omul care a dus bijuteria engleza intr-o curte in care niste angajati la fel de siderati au fost nevoiti sa distruga motorul masinii, deoarece legea ii obliga sa faca asta in ideea ca automobilul sa nu mai poata fi recuperat vreodata.

Si nu, nu este singurul excentric inconstient din America. Un alt “destept” a vazut programul ca pe o ocazie de a incasa tot 4.000 de dolari pe un Aston Martin DB7 Volante din 1997, al carui pret era de circa 130.000 de dolari la data comercializarii masinii.

Aston Martin DB7 Volante Intelepciune americana   Cu Bentley ul la programul Rabla

Nu a fost o conspiratie impotriva masinilor britanice. Americanii nu fac diferente de-astea. O europeana, Mercedes C43 AMG (din 1999) a avut aceeasi soarta – motor distrus si 4.000 de dolari pentru proprietar in contul unei masini noi. Tot la “rable” a ajuns si un Buick din ’87 produs in doar cateva sute de exemplare.

Colac peste pupaza: 37 de americani au dus la fiare vechi modele cu mai putin de un an vechime.

Cam cat de tampit sa fii?!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.