Manelistul undercover

Pe aia declarati ii stim toti. Geamurile deschide la masina, priviri tampe de cucerire, ascultand ultimele hit-uri inregistrate in palatele cu sigla Mercedes pe unul din turnulete. Ei nu se ascund. Sunt mandri ca pot impartasi cu noi toti, fortat, cel mai iubit gen de muzica din Romania. Si-au semnat declaratia de ratati si putem fi siguri ca o vor urma cu aceeasi insistenta cu care vor alerga toata viata dupa un Q7. Alb!

Mai exista insa o subspecie. Manelistul undercover, ca sa spunem asa, fara prea multa imaginatie.

Eram zilele trecute la o spalatorie si ma uitam, impreuna cu ceilalti clienti, la spalatorii care pierdeau timpul cu gratie. Ba o tigara, ba nu-i o carpa, ba suna telefonul, chestii obisnuite pentru care intr-un final platesti cat nu face. Alaturi de mine, doi baieti. Linistiti, asteptau. Spalatorul lor termina intr-un sfarsit cu exteriorul si deschide usa. Greseala! Offfff, viata mea, valoarea, banii, dusmanii, femeile! etc. Ma rog, toate ingredientele unei manele de succes local. Toata lumea cu ochii pe cei doi. Zambete de scarba compasiune de la toti ceilalti. Unul din baieti se blocheaza o secunda, alearga catre spalator si-i face semn sa inchida muzica. Ei na! Maestrul carpei si al trasului de timp e manelist declarat. S-a binedispus si doar se preface ca umbla la buton. Aceleasi acorduri de vis, la aceeasi intensitate. Asta se enerveaza, fuge la masina si opreste simfonia. Dupa care se intoarce cu spatele si nu se mai uita la nimeni.

Mi-a fost mila de el. Omul s-a simtit prost. De la Kia aia a lui mai este drum lung pana la un idealul tuturor manelistilor. Un Q7. Alb.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.