Mercedes SLS AMG – Duel intre nemti si britanici

McLaren a prezentat ieri modelul MP4-12C, iar Mercedes n-a ramas dator si ne arata azi SLS AMG. Practic, amandoua masinile sunt descendentele lui SLR McLaren, dar cum Mercedes si Mclaren si-au zis ca e cazul sa colaboreze doar in Formula 1, ambii constructori au dezvoltat independent cate un supercar.

11art Mercedes SLS AMG   Duel intre nemti si britanici

Mercedes SLS AMG

SLS AMG arata foarte bine, dupa parerea mea. Au reusit cumva sa recreeze 300 SL, fara nimic fortat. Portiere gullwing (asta e deja show-off in ziua de azi) si o capota imensa. In rest, linii agresive, dar nu exagerate, nu de prost gust. Cum AMG produce V8-urile de 6,2 litri pe banda rulanta (pentru cam orice model Mercedes) normal ca unul din asta a nimerit si sub capota lui SLS AMG. Putin modificat, motorul produce 571 CP si 650 Nm, asa ca masina ajunge la 100 km/h in 3,8 secunde si atinge 317 km/h. Consumul mediu este de 13,2 l/100 km. Ma intreb eu, daca ar fi fost 18 l/100 km ar fi contat cu ceva pentru clienti. Nu prea cred.

15art2 Mercedes SLS AMG   Duel intre nemti si britanici

Mercedes SLS AMG

Abia astept sa puna cineva fata-n fata McLaren MP4-12C si SLS AMG (ma gandesc la Top Gear). Banuiala mea este ca McLaren-ul va fi mai bun in orice situatie care tine de dinamica. Dar SLS-ul e mult peste la design. Spune ceva, are identitate, pe cand MP4-12C este cam fad. Modern, atragator prin modernism, dar fad.

5art3 Mercedes SLS AMG   Duel intre nemti si britanici

Mercedes SLS AMG

Galerie foto completa

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.