O mare farsa – Renault scapa fara probleme din cel mai urat scandal din Formula 1

FIA a luat o decizie socanta (pentru mine) in urma anchetei asupra accidentului voluntar al lui Piquet, facut la cererea echipei sale, Renault.

La cat de grave erau acuzatiile, ma asteptam la excluderea echipei Renault F1 din campionat, cel putin pentru un an de zile, plus o amenda de zile mari. Dar nu. Intr-un mod inexplicabil, dupa ce au spus ca in mod normal pedeapsa este excluderea definitiva din competitii, cei de la FIA au decis ca Renault sa primeasca practic doar un avertisment! C’mon!! Cu suspendare?! Spun in comunicat faptul ca accidentul este o ofensa adusa sportului, ca ar fi putut pune in pericol viata spectatorilor, a celorlati piloti si mai ales a lui Piquet si le dau francezilor un ragaz de 2 ani in care sa nu mai faca nimic asemanator? Cine dracu’ poate sa inteleaga o decizie ca asta?

Plus ca Renault n-a primit nici o amenda. Practic, nu li s-a intamplat nimic! Suspendarea se va activa numai daca, in decursul a 2 ani, francezii comit o chestie la fel de grava.

Singurele decizii corecte, dupa mine, au fost date lui Briatore – exclus pe viata din Formula 1 si motorsport si lui Pat Symonds – exclus pentru 5 ani din competitii.

Pentru ca a colaborat, Piquet a fost iertat complet. Alonso a fost gasit complet neimplicat si a scapat fara nici o sanctiune.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.