Oficial: Fernando Alonso a semnat cu Ferrari

Ceea ce era deja sigur are si o confirmare oficiala. Astazi, italienii au anuntat ca Fernando Alonso va pilota pentru Ferrari incepand cu sezonul viitor, spaniolul semnad un contract de 3 ani. Kimi Raikkonen este pilotul care pleaca de la Ferrari, Alonso urmand sa faca echipa cu Felipe Massa.

Scuderia Ferrari Oficial: Fernando Alonso a semnat cu Ferrari

Fernando Alonso are in palmares doua titluri de campion mondial cu Renault, titluri obtinute impotriva lui Michael Schumacher. Pilotul care a luptat impotriva celor de la Ferrari si impotriva lui Schumacher si-a gasit acum un loc in cadrul echipei. Ramane de vazut cum il vor privi fanii.

Raikkonen a petrecut 3 ani la Ferrari si a reusit singurul sau titlu de campion mondial in 2007, anul de debut la Scuderia italiana. Anul trecut, Raikkonen a pierdut titlul in fata lui Lewis Hamilton, iar in acest an nu termina campionatul nici macar in primii 3 piloti din cauza rezultatelor slabe ale echipei Ferrari coroborate cu forma foarte buna – in prima parte a sezonului – a  celor de la Brawn.

Este foarte posibil sa-l vedem pe Kimi pilotand anul viitor chiar pentru echipa McLaren Mercedes unde il va avea coleg pe fostul adversar la tilul mondial, Lewis Hamilton.

Giancarlo Fisichella va fi doar pilot de rezerva pentru Ferrari in 2010. Italianul are deja doua curse pentru Ferrari, dupa ce l-a inlocuit pe Luca Badoer, dar nu a reusit sa impresioneze cu nimic.

Cum crezi ca va fi primit Alonso la Ferrari de catre fanii Scuderiei?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.