Putem combate nesimtirea din trafic? Macar sa incercam!

Nu prea, atata vreme cat fiecare isi vede de treaba lui si inchide ochii (nu la propriu) in fata manevrelor de bun simt ale unor idioti pentru care regulile elementare de circulatie nu inseamna mai mult decat ambalajele aruncate pe geam la stop.

Oamenii cu bun simt din tara asta (cati or mai fi) ar trebui sa fie ceva mai solidari. De exemplu, il vezi pe un dobitoc ca intra pe linia de tranvai, ca masina lui nu suporta sa stea in coloana. Evident, dobitocul ajunge in dreptul refugiului de tranvai si vrea sa intre inapoi pe banda. Cu semnalizare, fara, nu conteaza. De ce l-ai lasa sa intre?! Pur si simplu nu-l lasi. Si ar fi de preferat ca si cel din spatele tau sa procedeze la fel. Si tot asa.

Nu stiu daca se invata minte. Dar in mod sigur nu se va invata minte daca-l lasi sa faca ce vrea.

Un episod de-asta am prins la bariera de cale ferata de la intrarea in Buftea. O turma de boi a venit pe contrasens si asteptau sa se infiltreze inapoi pe banda lor dupa ridicarea barierei. Omul din fata mea, care astepta normal, in coloana, a facut niste semne si am inteles ce vrea. Asa ca, dupa ce ne-am pus in miscare, am mers incet, cu 20 cm intre masini. Boii n-aveau unde sa intre inapoi. Si s-au trezit fata-n fata cu toata coloana de pe sensul opus. Coloana care le-a pomenit mamele cat pentru 10 ani.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.