Stafia, copilul fantomei – Noul Rolls-Royce Ghost

Rolls a aratat in sfarsit noul model Ghost in versiune de serie, dupa ce toata lumea stia deja cum arata – identic cu 200EX Concept. Practic Rolls si-a extins gama in jos, dupa mai multi ani in care a valsat cu diferite versiuni ale lui Phantom.

P90051033 highRes Stafia, copilul fantomei   Noul Rolls Royce Ghost

Rolls-Royce Ghost

Noul Ghost este practic un Phantom mai mic si de doua ori mai ieftin. Platforma insa este cea a noii Serii 7, asta fiind si motivul pentru care masina costa putin peste 200.000 euro. La banii astia mai faci si economie de sofer, pentru ca, in timp ce Phantom-ul iti zice ca esti un ciudat daca-l conduci singur (ca posesor, ma refer), Ghost este masina de condus. Si care o sa te faca fericit si datorita motorului V12 biturbo cu 563 CO si 780 Nm. 4,9 secunde sunt necesare pentru a ajunge la 100 km/h si poti sa calci linistit acceleratia, pentru ca daca-ti iei un Ghost nu cred ca tii neaparat sa atingi valoarea oficiala a consumului mediu – 13,6 litri/100 km.

P90051049 highRes Stafia, copilul fantomei   Noul Rolls Royce Ghost

Rolls-Royce Ghost

Se zice ca Ghost va dubla vanzarile Rolls si cred ca asa o sa si fie. Ma mai gandesc cum scrasnesc din dinti cei de la Daimler. Maybach-ul lor este in cadere libera, pierd o gramada de bani cu el, au doar niste derivatii triste de la modelul de baza si nimic mai mult. Nici un viitor. Si asta in timp ce BMW a gestionat foarte bine tot ce inseamna Rolls, avand acum o gama si o imagine incomparabil mai buna decat Maybach. British victory!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.