Ambitie de japonez – Lexus LFA maraie la Ferrari

Daca tot concureaza cu succes marcile BMW, Mercedes si Audi in Statele Unite, iar in Europa se descurca din ce in ce mai bine, Lexus vrea acum sa aiba asigurat un loc langa imbatabilii Ferrari si Lamborghini. Cel putin asta inteleg eu din noul Lexus LFA un supersport impresionant, dresat mai intai in curse si apoi eliberat pe sosea.

2artmotorstory Ambitie de japonez   Lexus LFA maraie la FerrariLexus LFA, vazut destul de des pe Nurburgring inainte de lansarea oficiala, arata exact cum te astepti de la un supercar: jos, agresiv, plin de prize de aer. Este o masina care arata bine, dar nu vine cu un design care sa te marcheze, care sa aduca ceva deosebit de nou. Motorul este un V10 de 4,8 litri, aspirat, care produce 560 CP/8.700 rpm si 480 Nm/6.800 rpm, turatia la care este taiata alimentarea fiind de 9.000 rpm. Asadar, un motor de turatie mare, care propulseaza masina de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde si asigura o viteza maxima de 323 km/h prin intermediul unei cutii secventiale cu 6 trepte.

13artmoptorstory Ambitie de japonez   Lexus LFA maraie la FerrariNiponii spun ca vor produce doar 500 de exemplare ale acestui bolid, pentru a-i pastra raritatea si valoarea (pretul este de 368.000 euro), iar eu nu mai inteleg. De ce sa limitezi productia la 500 de exemplare? Cand te numesti Lexus? Cu tot respectul, dar Lexus nu va fi niciodata Ferrari si nici macar Lamborghini. Asa ca nu se pune problema unei masini de exceptie a unuia dintre cei doi constructori italieni, care sa fie vandura unei clientele selecte, formata din oameni pasionati de respectiva marca. Japonezii au realizat un supercar, ar trebui sa-l lase pe piata in volumele naturale de vanzare. Asa isi vor aprecia posibilitatile in segmentul supecar.

11artmotorstorybig1 Ambitie de japonez   Lexus LFA maraie la Ferrari

16artmotorstorybig2 Ambitie de japonez   Lexus LFA maraie la Ferrari

Parerea mea: LFA va fi “mancat” cu fulgi cu tot de noul Ferrari 458 Italia.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.