Cel mai economic VW Golf din toate timpurile este si foarte scump

Volkswagen lanseaza versiunea Golf BlueMotion, cea mai economica a actualei generatii a compactei germane. Golf BlueMotion este echipat cu un motor de 1,6 litri TDI, care produce 105 CP. Modelul difera de restul gamei prin modificari discrete la nivelul caroseriei, pentru a imbunatati aerodinamica masinii, jante speciale, foarte usoare si pneuri cu rezisteenta redusa la inaintare.

golf bluemotion 2 Cel mai economic VW Golf din toate timpurile este si foarte scumpLa nivel tehnic, Golf BlueMotion este echipat cu sistem Stop/Start, care opreste automat motorul in blocajele de trafic, pornirea fiind facuta tot automat. De asemenea, exista si un sistem care recupereaza energia dezvoltata la franare, motorul fiind astfel mai putin solicitat pentru ca alternatorul sa produca curentul necesar sistemelor electrice. Cutia de viteze manuala, cu 5 trepte, are un ultim raport mai lung, pentru a favoriza consumul redus la viteze de croaziera, iar pe bord exista un indicator pentru schimbarea optima a treptelor, tot in idee unui consum cat mai redus.

Masina are un consum mediu oficial de 3,8 litri/100 km (mai putin chiar decat prima generatie Polo BlueMotion), iar emisiile de CO2 sunt de 99 grame/km.

Mai putin placut este pretul masinii. Golf BlueMotion are un pret de pornire, in Germania, de 21.650 euro. Preturile pentru Romania nu vor fi prea departe de acesta si vor fi anuntate peste 4 zile la toti distributorii Volkswagen.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.