Masinile chinezesti domina Nurburgring-ul!

Chery A5 Masinile chinezesti domina Nurburgring ul!O scurta introducere ca sa intelegeti grandomania si lipsa de orice fel de realism a producatorilor chinezi de masini. Chery este o firma care produce masini de 10 ani si a inceput in bunul stil chinezesc – copiind modele de succes ale producatorilor europeni/coreeni/niponi. Vanzarile lor de cateva zeci de mii de modele au avut ca piata, in cea mai mare parte, piata chinezeasca. In Europa nu reprezinta nimic pentru ca n-au demonstrat nimic. Nimic bun, doar prost – “inspiratie” de la modele consacrate, calitate execrabila, siguranta la nivelul masinilor europene din anii ’90.

Chery a “inventat” de curand o noua gama – Riich – cu care vrea sa concureze modelele premium europene: BMW, Mercedes si Audi. Da, ati citit bine. Asta e intentia lor si spun ca vor reusi in timp. Observati numele atent ales, motivat de faptul ca masinile “vor fi cumparate de oameni bogati”. Chiar asa, oamenii bogati, fie ei si chinezi, au prea putine optiuni la capitolul (cu adevarat) “premium” si asteptau cu nerabdare un model chinezesc fara identitate, prost lucrat si cu un nume stupid. Succes garantat.

Chinezii au insa o calitate – perseverenta. Vor sa atraga atentia europenilor asupra produselor lor si cauta solutii pentru asta. Cei de la Chery au aflat de fascinatia pe care o exercita Nurburgring-ul asupra noastra, de zecile de modele camuflate care parcurg in viteza cei 20,8 km, de pozele spion facute pe circuitul german si “devorate” de cititori, in reviste si online. Sigur sunt la curent si cu tendinta actuala de a duce (oficial) masinile sport/supersport pe Nurburgring intr-o intrecere a timpilor imprimati apoi pe pliantele din showroom-uri. Pai daca europenii si chiar americanii fac asta, chinezii de ce n-ar face-o?

chery riich G5 Masinile chinezesti domina Nurburgring ul!Asa ca Chery a navalit cu sedanul “premium” Riich G5 pe circutul germanilor si a aliniat un tur rapid pe care l-a incadrat intr-un top 20 al celor mai buni timpi obtinuti pe Nurburgring de masinile de serie. Top din care au scos timpii catorva masini, in asa fel incat al lor Riich G5 sa intre in primele 20 cele mai rapide masini. Cum au reusit totusi?! Pai in vreme ce europenii isi testeaza masinile in configuratie de serie, pentru ca rezultatul sa fie relevant, chinezii au facut mici modificari. Au pus pneuri speciale, au schimbat franele cu unele mai performante, au montat un roll-cage, au scos scaunele din spate, fetele de usi, mecanismele de actionare a geamurilor, compresorul de aer conditionat, sistemul audio, sistemul GSP etc. Si asa au reusit sa parcurga circuitul in 8 minute si 56 de secunde!

Sursa poza

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.