Noul Toyota Land Cruiser – Design neinspirat

Toyota Land Cruiser 1 Noul Toyota Land Cruiser   Design neinspiratImi place Land Cruiser-ul. Mi-a placut intotdeauna, mai ales dupa ce am avut ocazia sa conduc masina. Un 4×4 veritabil, confortabil, care iti da senzatia ca te poate scoate de oriunde. Ma rog, nu chiar de oriunde, am aflat pe parcursului unui comparativ cand Land Cruiser-ul a ramas blocat in noroi fiind scos cu sufa de un Pajero al carui sofer n-a fost chiar atat de ambitios. Oricum este unul din offroader-ele mele preferate pentru ca imi place si cum arata. Vorbesc, evident, de modelul de pana acum.

Noul Land Cruiser m-a dezamagit putin. In loc sa pastreze liniile moderne, rotunjite, dar puternice, japonezii au preferat sa urateasca masina. E parerea mea, dar nu cred ca sunt singurul care vede asa. Majoritatea constructorilor asiatici au incercat sa europenizeze designul anumitor modele, tocmai pentru a fi mai usor digerate de europeni. In cazul noului Land Cruiser ai senzatia ca s-a procedeat exact invers. In locul unui design european, ce merita exploatat in aceeasi linie, s-a preferat un aspect mai ciudat, dar cu priza la pietele din Asia.

Toyota Land Cruiser 2 Noul Toyota Land Cruiser   Design neinspirat

Consolarea? Sunt atatea sisteme si atatea programe pentru tractiunea integrala pe noul Land Cruiser, incat abia astept primele comparative ca sa vad pe unde NU ar putea sa treaca masina asta, in conditiile in care are chiar si doar un dram de aderenta.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.