Renault F1 Roadshow

Renault F1 Roadshow 150x113 Renault F1 RoadshowWeekend-ul asta mi-am petrecut o buna parte din timp in Piata Constitutiei la Renault F1 Roadshow, ca si alte mii de bucuresteni. Si am avut ce vedea. Organizare buna, spectacol, urlete de motoare si pneuri incinse. Monopostul de anul trecut al celor de la Renault a fost pilottat de Romain Grosjean (pilot Renault, colegul lui Fernando Alonso) si Lucas di Grassi (pilot de teste). Cam scump la vedere bolidul de Formula 1 si mai putin “artistic”, dar e de inteles. N-a fost conceput pentru acrobatii si in nici un caz acrobatii in spatii mici. In schimb, sunetul esapamentului este incredibil. Il simti direct in stomac! Si creeaza dependenta. Si m-a motivat sa fac un efort si sa vad live o cursa de F1, la Hungaroring intr-o prima faza.

Oricum, atractia evenimentului a fost Terry Grant, pilot britanic. Mai bine zis cascador. Omul asta a castigat instant publicul si e incredibil ce poate sa faca cu o masinuta puternica, cu tractiune spate. Cea mai tare “acrobatie” a fost cand si-a lasat masina facand cerculete, a coborat, a salutat publicul, a facut cateva fotografii in timp ce masina isi afuma pneurile spate la 15 metri de el. Plus ca s-a urcat si pe plafonul masinii, tot in timp ce aceasta “rula” frenetic in cerc. Foarte bun si foarte dezinvolt omul. N-am reusit sa fac niste poze decente si nici sa-l filmez, dar vedeti numarul facut la Bucuresti in clipul de mai jos (filmat la evenimentul din Dubai).

Spectacol au facut si modelele Renault Megane Trophy si putin asa si Clio-urile RS de serie, care au executat cateva intoarceri la 360 de grade, cu cate o vedete pe locul din dreapta.

Renault F1 Roadshow2 150x112 Renault F1 RoadshowBineinteles ca nesimtirea romaneasca i-a “salutat” pe pilotii Renault. O faza penibila, care m-a scarbit. Dupa ce Romain Grosjean s-a jucat cu monopostul de Formula 1 si toti romanii se uitau fascinati, a oprit masina si a venit in fata publicului sa spuna cateva cuvinte. Neinteresant pentru ai nostri. Care plecau in masa! Omul ala vorbea despre evenimentul la care asistam, despre ideea de a aduce marele public mai aproape de F1 si despre spectatori, iar romanii plecau pe rupte. E vorba de bun simt! Ti-a placut sa vezi si sa auzi masina aia, stai dracului inca 2 minute si vezi ce spune si omul care a condus-o! Vintila il intreba cum i se pare publicul, iar Grosjean se uita la oamenii care plecau in viteza. Cretini.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.