Specialist in accidente

Mohammed Patel din Marea Britanie a fost condamnat la 4 ani si jumatate de inchisoare, dupa ce politia a descoperit si dovedit ca britanicul isi cistiga banii din provocarea de accidente. Patel cerea anumite sume proprietarilor de masini interesati, sume pentru care provoca accidente cu masinile acestora. Proprietarii castigau sume importante (in medie, 17.000 de lire) de la companiile de asigurari, drept compensatii pentru avariile produse masinilor.

Politia si companiile de asigurari estimeaza pagube de 1,6 milioane de lire, generate de 94 de accidente produse de Patel. Britanicul a castigat aproximativ 46.000 lire din aceasta ocupatie.

Metoda lui Mohammed Patel era simpla. Isi primea banii, lua masina “clientului” si mergea pana intalnea o situatie propice planului sau. Cand o masina se apropia din spate, frana brusc. Majoritatea soferilor nu reuseau sa-l evite, mai ales ca avea obiceiul sa deconecteze luminile de frana. Patel provoca accidentele la viteza mica, pentru a se proteja pe el si pe soferii nevinovati din masina din spate, formalitatile cu asigurarile fiind astfel simplificate.

Britanicul a trezit suspiciuni datorita numarului mare de accidente asemanatoare, multe dintre ele petrecute intr-un sens giratoriu de langa Manchester. Desi Patel a recunoscut 94 de accidente provocate de el, politia crede ca ar putea fi implicat in cateva sute.

Fraudele cu asigurari din Marea Britanie se ridica la 350 de milioane de lire anual, iar politia investigeaza la acest moment aproximativ 24 de cazuri la nivel national.

sursa

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.