Statul vrea sa-ti confiste masina

“Buna ziua! Agent Taie-Frunza de la Politia Rutiera. Va rog sa-mi predati actele si cheile masinii, coborati si asteptati in liniste autobuzul!”

Satui probabil de acuzele conform carora Politia are ca activitate principala eliberarea drumurilor pentru coloanele oficiale, ai nostri politicieni s-au gandit sa se duca in extrema cealalta. Aplicarea legii la sange! Si ce lege! Ministerul Transporturilor propune ca masinile celor prinsi cu mai mult de 50 km/h peste limita legala sa fie confiscate. Nu mai conteaza dreptul de proprietate, masinile trebuie confiscate. Probabil conform unui algoritm stabilit in functie de valoarea lor si de numele/functia/prietenii celui de la volan.

Si nu este singura ineptie. Institutia martorului in cazul unei contraventii este data – cu gratie – dracului. Ce daca 4 perechi de ochi au vazut ca n-am trecut pe rosu?! Ochiul vigilent al organului vede intotdeauna mai bine!

PS: Ministerul Transporturilor a facut azi o precizare pe site-ul oficial. Ei spun ca nu sunt autorii acestor propuneri, ci un consiliu interministerial. Doua randuri mai jos spun ca din acest consiliu face parte si… ati ghicit! – Ministerul Transporturilor!

Un fel de – “am participat si noi, dar sa stiti ca de fapt altii au adus bautura!”

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.