Toyota FT 86 – Coupe, ieftin, sport, tractiune spate

Se stie de anul trecut ca Toyota si Subaru s-au aliat intr-un proiect a carui finalitate va fi un coupe sport care sa preia ce are mai bun fiecare marca.

Toyota FT 86 big Toyota FT 86   Coupe, ieftin, sport, tractiune spate

Nu este vorba de “inca un coupe” pentru ca masina ar trebui sa fie la preturi rezonabile si performante bune. Cat despre design, iata cum arata versiunea Toyota. Ceea ce vedeti este cam forma finala a caroseriei modelului Toyota – numit deocamdata FT 86 – desi titulatura este cea de concept. Este insa un concept care va intra doar cu mici modificari in productia de serie.

Toyota FT 86 big 2 Toyota FT 86   Coupe, ieftin, sport, tractiune spate

Recunosc ca imi place, asa cum mi-a placut si vechea Celica (penultima generatie). Are prezenta, are linii puternice, poate doar gura de ventilatie fata este putin exagerata. Partea buna este ca masina ofera tractiune spate si motor boxer de 2 litri, de la Subaru. Excelent. Tractiunea spate inseamna sportivitate, iar motorul boxer completeaza asta prin faptul ca este plasat jos si coboara centrul de greutate al masinii.

Toyota FT 86 big 3 Toyota FT 86   Coupe, ieftin, sport, tractiune spate

Interiorul cred ca va fi mult schimbat pentru modeluld e serie. Nici asta nu arata rau – ma refer in special la plansa de bord – dar e cam exagerat pentru o masina de serie care se vrea si entry-level.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.