Ajutati-ma sa conduc economic!

insgn1 Ajutati ma sa conduc economic!Jurnalist auto fiind, m-am inscris intr-un concurs, alaturi de alti 34 de jurnalisti si as cam vrea sa-l castig. Concursul este organizat de greenblog si are niste reguli foarte simple. Ei imi dau o masina, un Opel Insignia, pentru cam 24 de ore si eu trebuie sa vin inapoi cu un consum mediu cat mai redus, se ia in considerare valoarea afisata de computerul de bord. Nu mi se impune nici un traseu, ci doar un parcurs de minim 50 de kilometri.

Masina este – cum am spus – un Opel Insignia cu motor de 2 litri CDTI, in versiune de 160 CP, iar cutia de viteze este manuala, cu 6 trepte. Consumurile oficiale sunt: urban 6,8 – mediu 5,2 – extraurban 4,2. Nu cred ca-i foarte important cat scrie in fisa tehnica, pentru ca eu nu aceste valori trebuie sa le bat, ci pe cele ale celorlalti concurenti.

Well, m-ar ajuta sa-mi recomandati niste rute din Bucuresti cat mai libere, pe care sa consum cat mai putina motorina si care sa vina din afara orasului catre centru, la Universitate. Cea mai libera legatura (dimineata) intre exteriorul orasului si Universitate.

Daca stiti o asemenea ruta, spuneti-mi-o, va rog, in comentarii icon smile Ajutati ma sa conduc economic!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.