BMW M3 GTS, masina de circuit cu care te poti duce acasa

Sa presupunem ca stai langa un circuit de curse, pe care-l frecventezi des, cu ambitia de a invata sa pilotezi cat mai bine. Poti sa alegi in BMW M3 fara sa regreti, dar M3-ul nu-i o masina de curse. Plus ca ar trebui sa-i schimbi pneurile dupa fiecare vizita pe circuit. Nu-i mai bine sa ia deja o masina pregatita de curse, dar in asa fel incat sa o poti conduce, legal, pe drumurile publice, pana acasa si pe unde mai ai chef?

BMW M3 GTS BMW M3 GTS, masina de circuit cu care te poti duce acasaCam pentru asa ceva este noul BMW M3 GTS. Este o masina produsa doar la comanda, cu tehnica de curse, dar care poate fi inmatriculata fara probleme. Este facuta de departamentul Motorsport si are destul de multe chestii schimbate fata de M3-ul normal. In primul rand motorul, acelasi V8, dar cu cilindreea marita de la 4 la 4,4 litri. Puterea a ajuns la 450 CP (de la 420 pentru masina de serie), iar motorul are niste modificari tipice pentru motorsport, care-i permit sa mearga in sarcina mare, pentru mari perioade de timp. Cutia este cea M DKG Drivelogic, cu 7 trepte si dublu ambreiaj, raporturile si reactiile fiind ajustate in concordanta cu noile caracteristici ale motorului.

In rest, obisnuita reteta: frane mai bune, suspensie de curse, ajustabila si aerodinamica imbunatatita datorita spoilerului fata si eleronul. Greutatea este de mai putin de 1,5 tone si s-a obtinut prin folosirea unor materiale mai usoare la interior, a scaunelor sport, eliminarea banchetei spate si lipsa aerului conditionat si a sistemului audio.

BMW M3 GTS1 BMW M3 GTS, masina de circuit cu care te poti duce acasa

Well, toti ne dorim un exemplar, dar numai cei dispusi sa plateasca cam 110.000 euro vor avea acces.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.