Chiar trebuie sa te afisezi?

M-am obisnuit cu Romania pentru ca n-am de ales, dar uneori chiar nu reusesc sa inteleg ce dracu’ e in mintea unora. Si de ce nu se pot bucura de viata/bani fara sa le spuna celorlalti. Fara sa atraga atentia. Decent.

Sambata m-am dus sa-mi spal masina. Ma uitam eu cum uitasera ei de ea, desi era de cam 15 minute in boxa aia si vad ca intra doua masini. Un S-Klasse alb si un X6 negru. Soferii, prieteni. Toate masinile care asteptau sa intre la spalat erau parcate in partea opusa boxelor unde se spalau masinile. In asa fel incat sa existe spatiu de manevra. Ei bine, astia doi parcheaza exact in spatiul ala. In mijloc, in asa fel incat sa incurce pe toata lumea. Si sa atraga atentia.

Soferii, tineri, nu tigani. Din masini nu se auzeau manele, nu se auzea nici un fel de muzica. Iar ei vorbeau Chiar trebuie sa te afisezi? intre ei, incet, nu cat sa-i stie tot cartierul. Chiar nu pareau genul de cocalar. Dar n-au putut sa-si parcheze masinile ca toata lumea. Erau speciale, trebuiau admirate. Oamenii care-si scoteau masinile ii rugau sa le faca loc. Si se conformau, dar apoi parcau tot acolo. Fix in mijloc. Bun, daca e vorba de cocalari, e o cauza pierduta. De la astia chiar nu ai ce sa ceri. Dar pe oamenii care par normali ce ii face sa se afiseze? Te gandesti ca au suficienta minte incat sa se bucure de ceea ce au fara sa se dea in spectacol. Fara sa atraga atentia. Te gandesti ca au macar un gram de decenta.

O alta faza. Un BMW M5 din generatia anterioara, care vrea sa iasa de pe o strada secundara. Normal ca mi-a atras atentia. Nu mai vezi chiar pe toate drumurile modelul asta. Il las sa intre si imi multumeste. Ha? E bine, imi place sa vad oameni cu bun simt. Uite ca gasesti si specimene normale la volanul unui BMW. N-am apucat sa-mi inchei gandul ca mostra de bun simt de la volan accelereaza tare, derapeaza usor pe trecere, cat sa sperie un pieton si face stanga. Complet prostesc, complet inutil, un ghiolban cu aere de “the only one”.

Si eu ma uit la masinile din trafic/parcari etc. Pentru ca imi plac, iar uneori ai sansa sa vezi ceva deosebit. Fie modelul in sine, fie culoarea, fie un set de jante  deosebite. Dar putin imi pasa de soferii lor. Mie imi plac masinile, la ele ma uit, le admir. Chiar nu vrea sa le vad soferii, pentru ca ma tem ca mi s-ar putea face scarba. De tot.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.