OFICIAL: Dacia SUV, prezentat ca masina de competitii!

Dacia Duster 250x196 OFICIAL: Dacia SUV, prezentat ca masina de competitii!Surpriza totala de la Dacia! SUV-ul, care – oficial – se numeste Duster este programat pentru Salonul Auto de la Geneva, in luna martie a anului viitor, dar constructorul roman a dezvaluit deja masina. Oarecum, pentru ca francezii de la Dacia au ales sa ne prezinte o versiune dedicata curselor pe zapada. Dacia Duster, in forma pe care o vedeti in poze, va concura in cursele Trophee Andros, desfasurate pe circuite cu zapada. Va asteptati sau nu, Dacia Duster va fi condusa in acest campionat de nimeni altul decat fostul pilot de Formula 1, Alain Prost.

Despre modelul de serie nu se spune nimic concret, cu exceptia faptului ca va fi lansat si disponibil in 2010, Duster fiind al saselea model din gama Dacia. Oricum, ne putem face o imagine destul de clara asupra designului, daca ignoram garda la sol redusa si pasajele foarte proeminente ale rotilor, acestea fiind desenate special pentru versiunea de curse.

Dacia Duster 2 250x165 OFICIAL: Dacia SUV, prezentat ca masina de competitii!Masina a fost preparata de Renault Sport si dispune (retineti, pentru nu vom vedea asa ceva prea curand in gama Dacia de serie!) de un motor V6, pe benzina, de 3 litri, care dezvolta 350 CP/7.500 rpm si 360 Nm/5.500 rpm. Propulsorul este amplasat central, in spatele soferului, pentru a echilibra masele pe punti, iar greutatea masinii este de doar 950 kg. Alte premiere fanteziste pentru Dacia: Duster-ul de competitie are diferentiale cu alunecare limitata, cutie de viteze secventiala, cu 6 trepte si directie pe toate cele 4 roti, sisteme fara de care nu ar avea sanse in cursele pe zapada.

Well, cum vi se pare?? icon smile OFICIAL: Dacia SUV, prezentat ca masina de competitii!

Dacia Duster 3 OFICIAL: Dacia SUV, prezentat ca masina de competitii!

Dacia Duster 4 OFICIAL: Dacia SUV, prezentat ca masina de competitii!

Dacia Duster 5 OFICIAL: Dacia SUV, prezentat ca masina de competitii!

Dacia Duster 6 OFICIAL: Dacia SUV, prezentat ca masina de competitii!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.