Renault Megane RS 250 – Lansare pe circuitul Ascari

Saptamana trecuta promiteam cateva clipuri in exclusivitate de la lansarea noului Renault Megane RS 250 din Spania. Well, eu n-am fost, dar Dan (Autoshow) mi-a adus doua clipuri interesante, zic eu. Ma asteptam la mai mult, dar l-am inteles – cica a fost prea ocupat sa forjeze masina pe circuitul Ascari.

Renault Megane RS 250 pe circuit 250x187 Renault Megane RS 250   Lansare pe circuitul AscariUna peste alta, mi-a zis ca masina l-a impresionat. Nu neaparat prin putere, chiar daca 250 CP nu sunt de trecut rapid cu vederea, ci prin control. Asta-i cel mai important la un hothatch – controlul, pentru ca degeaba ai sute de CP daca nu-i poti folosi pe toti. Masina este foarte controlabila, fara reactii surprinzatoare, chiar si cand este condusa aproape de limita – si chiar au avut ocazia sa faca asta. Plus ca, chiar si in versiunea Cup (diferential cu alunecare limitata, sasiu ceva mai sportiv, cam pentru circuit) Megane -ul RS este foarte comod de condus in trafic. E adevarat, in traficul spaniolilor, despre care am eu o banuiala ca nu-i chiar ca la noi…

Am doua video-uri, unul cu un tur de circuit filmat de pe scaunul din dreapta si unul care arata sistemul Renault Monitor, practic un sistem de telemetrie pe care eu il vad ca pe un gadget super atractiv pe un hothatch. In afara de timpii pe circuit, sistemul de telemetrie iti arata valorile de putere si cuplu, g-urile, timpul de accelerare 0 – 100 km/h si timpul pe sfertul de mila (400 m). Daca esti obsedat putin de tehnica, poti sa vezi presiunea turbinei, presiunea in circuitul de franare si alte cateva chestii.

Noul Megane RS 250 va fi lansat in luna aprilie in Romania, iar preturile nu cred ca s-au publicat inca. Eu ma astept la cam 30.000 euro. Si daca vreti sa aflati, pe larg, impresiile lui Dan despre hothatch-ul francez, lecturati revista Autoshow care apare pe piata pe 19 noiembrie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.