Top Gear ne-a promovat, dar si-o ia peste bot. De la noi!

Trebuia sa ne asteptam la asta. Clar, doar suntem romani. Mediafax scrie ca al nostru ambasador la Londra le-a cerut celor de la BBC sa opereze niste modificari in episodul filmat Top Gear ne a promovat, dar si o ia peste bot. De la noi! in Romania, pentru ca anumite scene sunt ofensatoare pentru tara noastra. Care scene? Alea legate de tigani, vesnica noastra problema, pe care n-o vom recunoaste niciodata.

Domnul ambasador Ion Jinga considera ca Jeremy Clarkson a sarit calul cand a spus chestii de genul ca “intra in tara lui Borat”, “Port aceasta palarie pentru ca tiganii sa creada ca sunt de-al lor. Mi s-a spus ca pot deveni violenti, daca nu le place cum arati”.

In afara de faptul ca Top Gear ne-a promovat gratis tara, intr-un mod in care Ministerul Turismului nu va putea niciodata s-o faca, domnul ambasador a uitat se pare si cum e Romania de fapt. Probabil ca Londra l-a fascinat atat de tare, incat nu-si mai aminteste anumite “peisaje” din Romania.

Pai sa i le reamintim noi.

“Tara lui Borat”  vine de la faptul ca anumite scene din filmul respectiv s-au filmat aici. De ce oare? Poate pentru ca anumite locatii si anumiti oameni erau perfect compatibile cu scenariul? Nu e nici o insulta la adresa Romaniei, e o realitate, fie ca ne place sau nu.

Tiganii exista in Romania si multa lume are o problema cu ei, mai putin aia care isi odihnesc dosurile prin cladiri diplomatice si merg pe contrasens in coloane oficiale, cu politia ca deschizator de drum. Ce a fost exagerat in episodul respectiv din Top Gear? Nu avem tigani? Nu fura? Nu devin violenti? Sau poate ambasadorul nostru vrea sa-i convinga pe englezi ca nu erau ai nostri? Eu zic sa joace tare pana la capat si sa-i acuze pe astia de la Top Gear ca au adus cine stie de unde tiganii aia si i-au plantat acolo, doar ca sa ne defaimeze tara!

In aceste momente domnul ambasador sta la birou, se gandeste la integrarea tiganilor in societate si asteapta increzator un raspuns pozitiv la cererea domniei sale privind reeditarea anumitor secvente din episodul Top Gear. Eu i-as sugera sa treaca peste si sa fie fericit ca oamenii aia s-au intors din Romania cu masinile intregi.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.