Las’ ca merge si-asa!

Pe principiul “iarna nu-i ca vara“, dar  si “iarna asta nu-i ca aia trecuta“, multi dintre soferii bucuresteni s-au dezis de pneurile de iarna, iar acum injura primaria ca n-a deszapezit si eventual uscat soseaua, pentru ei.

Evident ca ai nostri edili, dupa ce au facut inspectia utilajelor si le-au aliniat frumos pentru camerele televiziunilor, au uitat sa le si trimita in trafic, probabil din jena de a nu fi surprinsi si anul asta.

Winter Tyre Las ca merge si asa!Dar nu asta-i toata problema. Hai sa fi seriosi. Este zapada, a fost si gheata, dar nu chiar atat cat sa nu se poata circula. Ma refer la Bucuresti. Dar cand tu blochezi o banda de mers, pentru ca nu ai pneuri de iarna si nu poti urca un pasaj, nu mai e vina primariei. Cand te duci ca berbecul in spatele unuia care franeaza bine, pentru ca cauciucele tale de vara sunt bocna si n-au deloc aderenta, nu mai e vina primariei.

E vina ta, ca esti dobitoc si vrei sa mergi cu masina cand stii ca nu e deloc pregatita pentru conditiile astea. Si ajungi sa turezi aiurea motorul si sa injuri ca nu poti iesi din parcare, pentru ca ai 20 cm de zapada in fata.

Da, pneurile de iarna nu sunt chiar ieftine (cam 800 lei setul), dar daca nu le poti cumpara, nu folosi masina, macar atunci cand e zapada si gheata.

PS: Ati vazut ce mandri sunt in perioada asta posesorii de SUV-uri? In sfarsit are sens! Sunt Kings of the Snow! 3-4 zapezi serioase pe an, dar are sens! Quattro, 4Motion, xDrive lucreaza in draci zilele astea.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.