Mircea Badea spune tampenii

Da, am vazut si eu emisiunea cu “maestrul” condusului pe zapada care zice ca n-are nevoie de pneuri de iarna. Ca nu le considera utile, ca s-a descurcat fara probleme cu alea cu care este incaltata masina si nu vede rostul unor asemenea pneuri.

Probabil n-a vazut imaginile cu masinile care nu puteau urca un pasaj din cauza ghetii/zapezii, in timp ce altele – tot 4,2 – n-aveau nici o problema. Ba mai mult, inainte de a debita tampenia cu inutilitatea pneurilor de iarna, Mircea a si zis ca s-a plimbat mult prin Europa. Nu destul, se pare, pentru ca altfel ar fi stiut ca in unele tari este obligatoriu sa ai masina echipata cu pneuri de iarna, ca sa poti circula in anotimpul rece.

Alta ineptie, cum ca atunci cand este polei pe jos, nu e nici o diferenta intre cele doua tipuri de pneuri. Este. Nicaieri pe sosele nu se formeaza gheata de patinoar. E gheata cu asperitati, iar pneurile de iarna au aderenta mult mai buna. Adica pot face diferenta intre a te opri la 10 cm de pom sau… in pom.

Faza aia cu schimbatul e cea mai tare. Pe Badea trebuie sa-l anunte cineva cand va ninge si eventual sa se duca in locul lui sa-i puna pneuri de iarna, ca el n-are timp si nu traieste pe lumea asta. Si apoi cand se incalzeste vremea, sa le schimbe iar. Si tot asa.
Nu, geniule! Pneurile de iarna le pui pe masina la inceputul iernii si le scoti primavara! Nu trebe sa umbli cu ele in buzunar,  de la o zi la alta. Bravura de 2 RON..

Cand nu stii, taci. Nu debitezi tampenii, doar pentru ca ai unde s-o faci.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.