Romani cretini, politisti la fel

Joi, pe 24 decembrie am pornit spre casa, la Focsani, pe celebrul drum E85/DN2. Care scapase de zapezi, din fericire, astfel incat se putea merge cu o viteza decenta, chiar daca jumatatea aia de a doua banda era acoperita, pe jumatate, cu zapada.

Toate bune si frumoase pana la Mihailesti, unde ne-am oprit. Intr-o coloana enorma, pe la 6 seara, din cauza unui accident (am inteles ulterior ca a fost unul grav, cu 3 morti si un ranit). Doua ore am stat in coloana aia, timp in care am inaintat, foarte incet, cam 1 km.

Evident, m-am plictisit groaznic, dar asta a fost situatia. Unii romani, dintr-o specie pe care eu astept in zadar sa n-o mai vad pe soselele noastre, au cedat dupa scurt timp. Si ce credeti ca puteau sa faca? Au luat-o frumos pe contrasens, cu avariile pornite, ca ei se grabeau. Doar ei, nu si ceilalti care stateau acolo si care – evident – trebuiau sa ajunga undeva.

Cretinitatea nu are limite. Ocazional, cate un tir care circula normal, din sensul opus, se punea in fata astora de pe contrasens, le lumina orbitele cu o faza mare si le arata semnul international al prieteniei, dar asta nu conta. Efectul de turma si nesimtirea, principalele atribute ale traficului din tara asta erau mai puternice decat un tir de cateva zeci de tone, asa ca oamenii isi vedeau nestingheriti de graba lor pe contrasens. Mai jos ii vedeti in actiune.

PS: Nu va faceti iluzii ca politia ne va scapa de dobitocii astia. A venit o masina de politie la un moment dat. Si i-a certat prin amplificator, sa auzim toti – “De ce nu stati in coloana?!” Atat. Fara oprit, luat permisul si trantit o amenda. Doar o cearta politieneasca parinteasca.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.