Comunisti, dar cu 65.000 km de autostrada!

Sunt condamnati sau dupa caz, compatimiti pentru comunismul care i-a patruns in asemenea masura, incat nimeni nu-i vede traind vreodata in democratie. Fac masini de toata jena, copiaza la greu si sunt – din acest punct de vedere, bataia de joc a tuturor europenilor.

China freeway Comunisti, dar cu 65.000 km de autostrada!Dar lucreaza! Nu stiu daca imi amintesc bine, dar in China pentru coruptie ai sansa sa iei pedeapsa cu moartea. Si frica face bine productivitatii si folosirii resurselor in interesul populatiei. Asa ca chinezii se lauda astazi cu 65.000 km de autostrada! Stiu ca e o tara mare, uriasa, dar totusi – 65.000 km!! Adica au a doua retea de autostrazi, ca marime, dupa Statele Unite (cam 100.000 km), fiind urmati de Germania, cu aproximativ 13.000 km.

Si ca sa va faceti o idee despre ritmul in care lucreaza chinezii, anul trecut au inaugurat 4.700 de km de autostrada. Si au inceput lucrul la alti 16.000 km.

Nu e tot, va puteti tine bine de scaune. In 2005 chinezii si-au propus ca pana in 2020 sa aiba circa 100.000  km de autostrada. Nu numai ca-i vor avea, dar recent au constatat ca lucrarile merg mai repede decat era programat.

Incercati sa faceti o paralela cu ce se intampla in Romania la capitolul asta si daca nu va ia durerea de cap si inca un val de scarba la adresa oamenilor care conduc tara asta, atunci inseamna ca aveti deja semnate actele de emigrare.

sursa

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.