In sfarsit, un concurent pentru Logan – Toyota Etios

Nu demult am scris ca, la 5 ani de la prezentarea Daciei Logan, nimeni nu a fost in stare sa vina cu un model concurent. Absolut nimeni. Si acum uite ca Toyota incepe anul prezentand primul concurent pentru Dacia Logan, unul real, la acelasi nivel de pret. Masina se numeste Etios, vine cu o plasticaraie ieftina si motoare mici, dar se zice ca va costa in jurul a 10.000 de dolari. Well, asta-i la nivel de Logan.

Tot la nivel de Logan este si designul. Nu sunt genul care cauta asemanari intre modele la nivel de striatii de spoiler, doar ca sa pot spune ca unii i-au copiat pe altii. Dar pe bune ca Etios aduce a Logan la faruri si grila fata!

1803203 In sfarsit, un concurent pentru Logan   Toyota Etios

photo media en 17064 HD ren2008dacialogan In sfarsit, un concurent pentru Logan   Toyota Etios

Etios va fi produs in India, care este si principala piata de desfacere si va fi oferit in doua versiuni de caroserie, hatchback si berlina. Motoarele sunt mici, de 1,2 si 1,5 litri, ambele pe benzina.

Interior Etios In sfarsit, un concurent pentru Logan   Toyota Etios

Ca va fi lansata mai intai in India, apoi in Brazilia si China, inteleg. Ce nu inteleg este de ce n-ar vrea Toyota sa o vanda si in Europa? Pentru ca cei de la Autocar spun ca un oficial Toyota a afirmat ca Etios nu este destinat Europei.

Japonezii ar fi chiar cretini sa nu aduca masina in Europa, macar in cea de est, unde Logan face legea. Din cate se vede, Etios chiar poate face fata modelului romanesc, plus ca va beneficia din start de credibilitatea pe care o are Toyota la capitolul fiabilitate.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.