Mercedes SLS AMG – O reclama nu tocmai inspirata

De ceva ani exista un fel de miraj in lumea auto. Un experiment foarte tentant, pe care nimeni nu are curajul sa-l faca. Pentru ca, desi calculele arata ca este posibil, nimic altceva nu garanteaza reusita. Iar cand e vorba de viata cuiva si de imagine, nimeni nu pare dispus sa incerce.

Este vorba de ceea ce poate face aerodinamica dintr-o masina. Se spune de mai multi ani ca masinile de Formula 1, dar si multe masini supersport, au o aerodinamica atata de buna, care genereaza o forta de apasare atat de mare, incat la o anumita viteza masina ar putea rula pe tavanul unui tunel. Ar putea merge rasturnata, fara sa cada.

Ei bine, nici un pilot nu a fost vreodata dispus sa incerce asa ceva. E lesne de inteles de ce. Si probabil nici un constructor nu ar vrea sa incerce practic o asemenea acrobatie cu o masina din gama, pentru ca, daca iese prost, atunci n-ar mai putea scrie in comunicatul de presa ca este posibil ca respectiva masina sa faca asta.

In conditiile astea, reclama de mai jos nu prea ii onoreaza pe ei de la Mercedes. O acrobatie regizata, care face trimitere directa la mitul de care vorbeam, nu le va aduce, din punctul meu de vedere, nici un castig de imagine pentru SLS AMG. Pentru ca ceea ce vedem acolo NU demonstreaza nimic.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.