Noul Ford Focus

Peste cateva ore incepe prima zi de presa a Salonului Auto de la Detroit, dar noutatile deja incep sa curga. Una din primele foarte importante si pentru Europa este noul Ford Focus. O masina care va arata aproape identic si in Europa dar si in State (80% din componente sunt comune).

Ford Focus1 Noul Ford Focus

Au fost aratate deocamdata hatchback-ul un 5 usi si sedanul si trebuie sa recunosc ca imi place noul design. Este clar mai interesant, mai cald decat al modelului care se vinde acum. Era de asteptat dupa noile Fiesta si Ka, dar ansamblul, acele multe linii implantate pe caroserie, deseneaza o masina mult mai pasionala. Singura chestie care nu-mi place este grila fata, al carei aspect nu prea se integreaza in liniile generale.

Ford Focus2 Noul Ford Focus

Evident, interiorul este unul cu totul diferit, mult mai apropiat de stilul american, cu multe comenzi, mai ales pe volan. Nu mai arata ca unul “nemtesc” si este probabil facut mai aglomerat pentru americani. Totusi, nu vad de ce le-ar displacea europenilor.

Ford Focus3 Noul Ford Focus

Chiar daca masina va fi aceeasi si in Europa si pe piata de peste ocean, americanii primesc doar anumite motorizari, cea de baza fiind probabil un nou motor de 2 litri. Europa va fi probabil dominata de turbodieselurile cunoscute, dar imbunatatite. Partea buna este ca noul Focus va putea fi comandara cu noua cutie de viteze Powershift, cu 6 trepte si dublu ambreiaj.

Ford Focus4 Noul Ford Focus

Nu va grabiti spre showroom-uri, pentru ca productia incepe spre sfarsitul anului, iar lansarea pe piata va fi la inceputul lui 2011.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.