Record – Cea mai mare amenda pentru viteza

Elvetienii nu se joaca cu regulile de circulatie si tin cont si de starea financiara a nefericitului de la volan atunci cand stabilesc o amenda.

Un milionar elvetian a primit o amenda record pentru ca a reusit sa-si conduca Ferrari-ul Testarossa cu mirifica viteza de 100 km/h prin oraselul St Gallen.

Un tribunal elevetian a decis sa-l penalizeze cu o amenda de 202.000 euro, dar mai interesante sunt motivatiile care au dus la stabilirea acestei sume. Sentinata a fost justificata cam asa: “Acuzatul a ignorat reguli elementare de circulatie, cu o masina puternica, doar din pura pasiune pentru viteza“.

Cum respectivul are o avere estimata la 15 milioane euro, judecatorii au decis sa-l penalizeze cu cea mai mare amenda inregistrata pana acum, 202.000 euro, adica pretul unui Ferrari 430. Precedenta amenda record, 75.000 euro, a fost inregistrata tot in Elvetia, de soferul unui Porsche care se grabea prin Zurich. (sursa)

N-ar fi interesant sa se aplice niste facturi din astea si la noi? De exemplu, ce amenda ar fi trebuit sa plateasca Monica Columbeanu pentru 120 km/h in Bucuresti si pentru explicatiile extrem de inteligente pe care le-a furnizat din fundul propriei intelepciuni?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.