Sigla BMW nu inseamna ceea ce stim toti?!

Am gasit un post aici, care spune niste chestii de care eu nu am mai auzit pana acum si care desfiinteaza ceea ce stiu cam toti pasionatii de BMW despre simbolul reprezentat de sigla acestei marci.

Practic, toata lumea stie ca sigla BMW simbolizeaza o elice de avion invartindu-se pe fondul albastru al cerului, legatura fiind una foarte logica daca ne gandim la perioada de inceput a acelor de la BMW, cand produceau motoare pentru avioane. Si totusi nu-i deloc asa, recunosc chiar oficiali ai constructorului german!

Sigle BMW Sigla BMW nu inseamna ceea ce stim toti?!

Jurnalistul de la New York Times a aflat de noua explicatie a logo-ului BMW cu ocazia vizitei la noul (si superbul) muzeu din Munchen al constructorului german. Ghidul acelui tur al muzeului (si din cate am citit, se pare ca asa li se explica tuturor vizitatorilor) a spus ca sigla BMW nu simbolizeaza vreo elice de avion, ci culorile Bavariei (statului liber Bavaria).

Cum teoria este relativ noua, purtatorul de cuvant al BMW North America a spus, la intrebarea jurnalistului NY Times, ca sigla reprezinta o elice de avion, dar a revenit apoi si a confirmat ca ghidul muzeului din Munchen avea dreptate, iar logo-ul simbolizeaza culorile Bavariei.

Confuzia se pare ca a aparut dupa o reclama din 1929, in care un avion era reprezentat cu acest simbol la nivelul elicei.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.