Stiati ca femeile parcheaza mai prost decat barbatii? :)

Acum e oficial si nu vorbim de un studiu facut de simpaticii “cercetatori britanici”, ci de unii germani. Si culmea, a fost coordonat de o femeie. Studiul a implicat 65 de voluntari, cu niveluri diferite de experienta, care au trebuit sa parcheze un Audi A6 cu cutie automata. Aprecierea s-a facut in functie de timpul necessar parcarii si centrarea masinii in locul respectiv.

Rezultatul? Femeile au parcat cu 20 de secunde, in medie, mai lent decat barbatii, dar chiar si asa, le-a iesit mai prost. Sunt mai atente, dar degeaba.

Foarte interesant ce zice o feminista despre studiul asta si despre faptul ca femeile sunt mai lente in a manevra o masina: femeile au sani si de-aia manevreaza mai greu volanul! :))))))))) Pai eu credeam ca volanul il invarti cu mainile!

Si acum concluziile unui studiu personal, absolut nestiintific, neorganizat si subiectiv, facut in trafic:

- In general, femeile nu se uita cand schimba benzile. Asteapta sa le feresti tu. Asta e, nu sunt bune la semnalizat si asteptat o oportunitate sa intre pe banda pe care vor. Trecut direct, pe genul “da’ lasa-ma, ba, si pe mine!”

- Sunt mult mai multe sanse ca atunci cand vrei sa iesi in trafic de pe o straduta laterala, un barbat sa-ti faca loc. Femeile nu gusta chestii de-astea. Probabil se gandesc ca abia au nimerit combinatia schimbator/ambreiaj/acceleratie, de ce s-o ia de la capat?

- Daca lasi o femeie sa intre in coloana, dupa ce o vezi ca asteapta disperata sa-i faca cineva loc, sunt sanse mai mari sa nu-ti multumeasca. In schimb, barbatii o fac mai des.

- Cand un barbat face o tampenie in trafic si-l claxonezi, se manifesta intr-un fel: isi cere scuze/injura/iti franeaza in fata. O femeie este imperturbabila. O claxonezi, te ignora complet. Privirea inainte, mainile pe volan, nu s-a intamplat nimic.

Si nu, nu sunt misogin :)))

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.