UPDATE: Viitorul Saab se decide acum. Poate…

In urmatoarele ore este asteptata o decizie din partea celor de la GM in urma discutiilor cu Spyker in ceea ce priveste soarta constructorului suedez Saab. Spyker ar putea cumpara Saab, dar cu GM pe acolo prin actionariat, spun cei de la Autoblog.

Sigur stiti de interminabilele discutii dintre GM si Spyker, terminate de cateva ori, dar apoi reluate. Ba mai mult, Saab e deja in proces de lichidare, ceea ce a starnit proteste si tot felul de manifestatii (frumoase) din partea fanilor si posesorilor Saab.

Saab deal UPDATE: Viitorul Saab se decide acum. Poate...Toata chestia asta este deja o telenovela, iar GM are cea mai mare parte din vina. Da, n-au facut niciodata profit cu Saab, dar de ce sa lichideze? Ii costa mai mult decat sa-l vanda. De ce sa nu-si obtina cateva zeci de milioane de dolari, in loc sa suporte cheltuielile pentru inchiderea unui constructor cu traditie si cu destul de multi fani?

Simplu. Ceea ce face GM se numeste santaj. I-au respins pe cei de la Spyker, iar apoi au anuntat lichidarea. Intr-un final, au  redeschis discutiile cu Spyker. Altfel negociezi cu olandezii cand ceea ce vor acestia sa cumpere se naruie in timpul discutiilor, nu?

UPDATE: In sfarsit, s-a terminat. Bine chiar. Spyker a cumparat Saab de la GM, cu 400 milionane de dolari, dintre care 74 de milioane pret de achizitie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.