De ce ai fi fanul motoarelor diesel?!

La mine nu este nici un fel de dilema. Imi plac motoarele pe benzina, de cand am inceput sa conduc le prefer clar in fata motoarelor turbodiesel. Pentru ca simti ceva atunci cand schimbi treptele la 6.000 rpm. Au un sunet mult mai misto, se tureaza mai usor si nu te obliga sa schimbi treptele pe o plaja de turatie foarte scurta.

De asemenea, benzinarele sunt mai simple, mai usor de intretinut si mult mai putin pretentioase. Si mai ieftine.

Da, as alege un diesel din considerente de eficienta: daca as face cateva zeci de mii de km pe an, daca as vrea un SUV, daca tata ar avea depozitul de motorina in curte etc.

TDI De ce ai fi fanul motoarelor diesel?!Dar am cunoscut oameni ahtiati dupa diesel, fani pe viata ai motorinei, care nu vor sa auda de motoare pe benzina. Si nu din cauza ca le trebuie un diesel, ca este mai economic si chestiie de-astea care tin de costuri. Nu! Oamenilor le place rontaitul de diesel, sunetul in accelerare si forta data de cuplul motor. Adica le place cum merge cum se conduce, cum raspunde un diesel.

Si eu nu prea inteleg cum poti fi pasionat de un motor care creste lent in turatii, are o plaja foarte ingusta (4.000 rpm) si uneori consuma ulei (TDI).

Va rog sa nu-mi motivati cu “diesel-urile sunt mai eco”. Nu de alta, dar nimanui din Romania nu-i pasa cate grame de CO2 emite masina proprie. icon smile De ce ai fi fanul motoarelor diesel?!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.